01 juli 2017 - Packwood - Mt Rainier NP - Port AngelesVandaag is eigenlijk gewoon een overgangsdag zonder geplande bezoeken/hikes, behalve dan helemaal op het eind de Deer Park Road in Olympic NP.
Deze dirt road leidt naar het hoogste punt in Olympic NP dat men met de auto kan bereiken. Eigenlijk wordt men niet echt gewaar dat men in het Nationale Park is, want hier moet nergens betaald en/of de Annual Pass getoond worden.
Meest gekende hoge weg binnen het park is de Hurricane Ridge Road waar er ook een Visitor Center is, maar dat laten we op deze eerste dag van het lange 4th of July weekend wijselijk aan ons voorbijgaan.

In 2014 waren we ook helemaal boven op Blue Mountain, de berg waarop de Deer Park Road aangelegd werd en dat beviel ons toen heel erg. Vandaar dus dit tweede bezoek.
Ook nu hebben we bijzonder veel geluk met het weer en er is opnieuw zo goed als geen enkel wolkje aan de lucht.
De  25 kilometer lange dirt road ligt er bijzonder stoffig bij en onze auto is andermaal rijp voor de car wash, al zullen we dit maar aan Alamo overlaten eens we hem opnieuw afleveren in Seattle.

Er is hier boven maar 1 trail, de Rainshadow Trail, een loop van 0,8 mijl. Aan het begin van het pad staat een kastje waaruit men een folder kan nemen met uitleg over de verschillende genummerde punten langs het pad. Vergeet het foldertje bij terugkomst niet terug in het kastje te steken.

We zien al direct waar de weg zijn naam vandaan heeft...We zijn hier opnieuw helemaal alleen en het is een zalige temperatuur om de korte hike te doen.
Hier en daar ligt nog wat sneeuw, maar die vormt geen hinder op het pad.


Deze hike geeft 360° uitzicht op de omgeving met helemaal in de verte Mount Baker, in vogelvlucht hier zo'n 200 km vandaan.
Aan de andere kant, helemaal beneden ons, Port Angeles en The Strait Juan de Fuca, die we morgen met de ferry oversteken naar Vancouver Island.


En aan nog een andere kant zien we de hoge toppen van Olympic Range.We komen om 18 uur aan in het hotel waarna we nog gaan eten bij Coyote BBQ Pub, pal aan de haven.

Morgen verlaten we voor enkele dagen de VS en gaan met de ferry naar Vancouver Island, Canada.


Het weer: opnieuw zonovergoten bij 15-20°C

Overnachting in Super 8
Aantal gereden km: 405

Geen opmerkingen:

Een reactie posten