04 juli 2017 - Campbell River - Whale watch tour - Port Hardy

Vandaag deden we de 6 uur durende whale watch tour met Eagle Eyes Adventures van sympathieke Nederlanders Jos en Rentia.

We vertrokken om 10u en nog geen 10 minuten later zagen we al een eerste walvis.
Daarna hield het eigenlijk nooit op, met 6 walvissen, tientallen spelende dolfijnen, ontelbare vissende arenden, 1 beer, 2 reeën en zeeleeuwen.
En omdat foto's zo veel meer zeggen dan woorden, een foto-overzicht van deze schitterende trip.

Een volgende walvis
Spelende "white side" dolfijnen rond en in het kielzog van de boot.Goed ingepakt tegen zon en wind want de boot gaat aan een meer dan behoorlijke snelheid.We ontdekken een beer op de oever.
Iets verder de eerste bald eagles voor vandaag.En dan 2 reeën op de oever.
We komen op een plaats waar het werkelijk krioelt van de bald eagles...


...en zeeotters.We gaan lunchen op Stuart Island, dezelfde plaats waar we gisteren ook landden met de Historic Mail Flight. Het lunchpakket van Eagle Eye Adventures is heel goed verzorgd.En bij het celebrity island (onder andere Denzel Washington en Richard Gere hebben hier een optrekje) horen luxejachten.


Nog maar pas vertrokken en al opnieuw 2 walvissen. Wat zijn die lui zeg, meer dan wat te liggen zonnen en ademen doen ze niet.


En dan toch eens een duik naar het diepe.

We varen een volgende baai in en we zien al direct opnieuw een walvis.En een volgende, die precies al heel wat gevechten of aanvaringen achter de rug heeft.


We varen nu stilaan terug naar Campbell River en passeren onder andere nog ons hotel van afgelopen nacht.
Bij terugkomst nog lang zitten babbelen met Jos en Rentia. We wensen hen verder nog veel geluk in hun prachtige leven hier op Vancouver Island.
Als men een wildernis tour boekt, dan is er nooit garantie voor het zien van wild life, maar men kan als zaakvoerder wél zorgen dat al de rest perfect verloopt en dat is absoluut het geval bij Eagle Eye Adventures. Perfecte boten, goede kapiteins, heel comfortabele kledij, lekker eten, alles was gewoon top. Kwam daarbij nog eens het schitterende weer en een dag vol wild life. Op een orca na, de perfectie.

Dan is het hoogtijd om naar onze volgende bestemming, Port Hardy, te rijden. Van daaruit nemen we morgen de ferry naar Bella Coola. We vertrekken al om 5:30u uit het hotel en komen pas om middernacht aan in Bella Coola.

Mooi uitzicht nog van uit onze kamer.
Avondeten in het restaurant van het hotel.


Het weer: wolkeloze dag bij 25°C

Overnachting in The Quarterdeck Inn & Marina
Aantal gereden km: 235

1 opmerking: