02 juli 2017 - Port Angeles - Campbell River

Vandaag moeten we iets vroeger uit de veren want we nemen de ferry van 8:15u naar Vancouver Island en we moeten minstens een uur op voorhand aanwezig zijn.

Als we bij de terminal aankomen, slechts 5 minuten van het hotel, staan er al aardig wat auto's, maar het afhandelen gaat bijzonder vlot en professioneel. 
De ferry vertrekt dan ook perfect op tijd, om 8:15u.
Het is zalig weer en terwijl de meeste passagiers direct met de ellebogen gaan werken om een mooi plaatsje te hebben binnen op de verschillende dekken, blijven wij uiteraard buiten. Zonde om met dit mooie weer binnen te blijven.
Pal op de grens tussen de VS en Canada steekt er een zeemist op en dat geeft bijzondere plaatjes.


Precies een spookschip.
Als we bijna op Vancouver Island zijn, zien we 2 orca's.Na anderhalf uur varen, komen we aan in Victoria.We waren hier eerder al en rijden er nu gewoon door, maar wat een mooi stadje is dat toch, met een overdaad aan bloemen en mooie beplantingen.

We rijden via de Highway 19 naar het noorden en onderweg zijn er meerdere uitzichtpunten over het water en Mount Baker op de achtergrond.

Bij Nanaimo verlaten we even de highway om iets te halen voor de lunch, die we nuttigen bij de haven.


Om 16:30u komen we aan bij het hotel en krijgen "a room with a view"...


Nadat we ingecheckt zijn, rijden we nog naar Eagle Eye Adventure om onze boekingen voor morgen (Historic Mail Flight) en overmorgen (Whale watch tour) te bevestigen.

We sluiten de dag af met een etentje bij Moxie's Grill.

Het weer: opnieuw heel mooie zonnige dag, 20-25°C

Overnachting in Anchor Inn
Aantal gereden km: 298

Geen opmerkingen:

Een reactie posten