17 juli 2017 - Cle Elum - Seattle - BrusselHet vliegtuig vertrekt pas om 18u zodat we ruimschoots de tijd hebben om te ontbijten en wat met het thuisfront te bellen.
We hebben ook maar 1 bezoek meer op de planning staan: de Snoqualmie Falls. Die zijn zo'n 82 meter hoog en worden als sinds begin 1900 gebruikt voor energievoorziening van de wijde omgeving. Het is een bijzonder druk bezochte plek met 1,5 miljoen jaarlijkse bezoekers.
We parkeren ons op de gratis parking (er is ook een betalende, een heel klein beetje dichter bij de falls) en lopen via de voetgangersbrug naar het uitkijkpunt.
De watervallen zijn best wel mooi, maar na zoveel natuurpracht van de afgelopen weken, houden we het hier al vrij snel voor bekeken.


We kunnen nochtans ook via een verhard pad naar beneden lopen (en uiteraard weer omhoog), maar we zien het echt niet zitten om nu nog bezweet te raken en straks zo in het vliegtuig te moeten stappen voor een 9 uur durende vlucht.

Iets na de middag vertrekken we dan weer en stoppen al vrij snel voor een laatste lunch bij een Subway.
We zijn goed op tijd om de auto in te leveren bij Alamo, maar ongeveer 15 km vooraleer we daar aankomen is er ineens bijzonder veel verkeer en nu en dan file op de snelweg.
We komen nog slechts stapvoets vooruit, maar ineens lijkt alle verkeer opnieuw te verdampen en kunnen we zonder problemen op tijd de auto deponeren.
Van bij Alamo nemen we de gratis shuttlebus naar de luchthaven, waar zowel het inchecken als de security heel vlot verlopen.


ma 17/07  18:05 - 13:00 Seattle (SEA) - Amsterdam (AMS)  KL6014   A330-200  11J+11H
ma 17/07  14:33 - 16:08 Amsterdam (AMS) - Brussel (ZYR) AccesRail 2975 Thalys

Als we bij de gate komen, zitten ook onze Nederlandse vrienden Wim en Lydia daar al. Ze hebben ook 3 weken door ongeveer dezelfde regio getrokken als wij, maar onderweg waren we nooit op hetzelfde tijdstip op dezelfde plaats. We hebben dan ook heel wat te vertellen en vooraleer we het goed en wel weten, kunnen we al boarden. Vermits we Delta Comfort genomen hebben voor deze terugvlucht mogen we als eersten aan boord.
Tot onze niet geringe verbazing is het vliegtuig maar zowat voor een vierde bezet. Geen wonder dat de piloot aankondigt dat we Amsterdam ruim een uur vroeger dan voorzien zullen bereiken.
We krijgen nog een mooi afscheid van Mount Rainier, de berg waar we de eerste hikes van deze vakantie deden en waar we ook een "unexpected encounter" hadden met de eerste beer van dit verlof.Na een bijzonder rustige vlucht, waarbij we toch ook wat kunnen slapen, landen we inderdaad een uur vroeger dan gepland, om 12u precies.
Nadat we de bagage afgehaald hebben, babbelen we nog wat na met Wim en Lydia en gaan dan nog iets eten.
We nemen om 14:33u de Thalys richting Brussel, maar stappen in Antwerpen reeds af omdat we op die manier vlugger thuis zijn.

Eerstdaags posten we ook nog een nabeschouwing van deze schitterende reis.

Het weer: ook deze laatste dag was een zonovergoten dag bij zo'n 25°C

Overnachting op vlucht KL6014 Seatte-Amsterdam
Aantal gereden km: 148

1 opmerking:

  1. Ik heb genoten van de mooie verslagen en prachtige foto's. Dank voor het delen😁

    BeantwoordenVerwijderen